Foto: deelnemer wandelactiviteit en begeleidster Mieke bekijken samen tastend een van de woordbruggen op het Java-eiland.

FONDS

voor mensen met een visuele beperking

Lettergrootte veranderen-+=

Algemeen

Als fonds stelt Oogcontact Amsterdam financiĆ«le middelen beschikbaar met als doel de integratie en het welzijn – een zo zelfstandig mogelijk gelijkwaardig bestaan – van mensen met een visuele beperking te verbeteren.

Middelen worden verleend aan:

  • Instellingen en organisaties voor of van mensen met een visuele beperking, gevestigd in Nederland. Lees meer…
  • Particuliere visueel gehandicapten in de regio Amsterdam. Lees meer…
  • Oogheelkundig wetenschappelijk onderzoek: Oogcontact Amsterdam participeert in UitZicht voor de ondersteuning van oogheelkundig wetenschappelijk onderzoek gericht op ontstaansmechanismen, preventie en behandeling van oogheelkundige aandoeningen. Aanvragen lopen via UitZicht. Oogcontact Amsterdam draagt niet bij aan de publicatie van proefschriften. Lees meer op de website van UitZicht…
  • Buitenlandse projecten in ontwikkelingslanden van in Nederland gevestigde organisaties. Neem contact op voor meer informatie…

Naast Oogcontact Amsterdam zijn er ook andere fondsen in Nederland die hulp kunnen bieden aan mensen met een visuele beperking. Deze fondsen hebben ieder hun eigen doelstelling en werken allen zelfstandig met eigen werkwijzen conform hun statuten. Over het algemeen is het doel gerelateerd aan de verbetering van het welzijn van mensen met een visuele beperking. De gezamenlijke website (www.blindenfonds.nl) is bedoeld om enige informatie over al deze fondsen en over het indienen van een aanvraag te geven.